Skót pub, étterem és ajándék
  • English
  • Magyar

ARDBEG 10 éves (46%)

 
Illat: 
FÜST, FÜST, FÜST! De só és persze maláta is érezhető
Íz: 
Elbüvőlő íz: füstös, jódos, füvek, édességek és kakaó csodálatos keveréke
Lepárló: 
Ardbeg
Alkoholfok: 
46%
Űrtartalom: 
0,7

Az Ardbeg sikere az Islay szigetén készített whisky-k hagyományos, tőzeges szárítási eljárásának tudható be. Ez az eljárás adja az Islay Whiskynek az erős füstös ízt. Az Ardbeg argyll-i üzemében gyártott maláta whisky az első számú párlat a rajongókon túl a független palackozók árlistáin és a kevert whisky gyártók keverő edényeiben is.

A 10 éves Ardbeg úgynevezett nem hűtött szűrési eljárással (NON CHILL FILTERED) palackozott whisky, ami azt jelenti, hogy az italban számos olyan - az ízek szempontjából lényeges - alkotó elem benne marad, ami a hűtött szűrés esetén elveszne. Ugyanakkor ez az eljárás az oka annak, hogy ha az ilyen whiskyhez jeget adunk, ezek az alkotóelemek kiválnak az italból és a pohár alján megjelenik egy zavaros 'valami'. Ez nem hiba, ez maga az ital, annak szerves része.