Skót pub, étterem és ajándék
  • English
  • Magyar

ARRAN 2005 TOKAJ SINGLE CASK FINISH

 
Íz: 
citrusos, gyümölcsös, vaníliás, enyhén tengeri aroma

Az Oremus pince hordóiban érlelt single malt whisky, amely a csodálatosan szép, és a Golf-áramlat hatására, különleges klímával rendelkező Arran szigetéről származik. Jellegzetes, citrusosan gyümölcsös, vaníliás, enyhén tengeri aromák, a Tokaji Aszú zamataival.

Ez az ital már összesen 10 évet töltött hordóban, 2005 május 20-án desztillálták, és 2015 augusztus 7-én palackozták. Limitált palackozás ez is, mindössze 233 darabot adtak ki belőle. Számozott, nem hűtve szűrt italkülönlegesség.

Egy kiváló minőségű single malt whisky, amely a csodálatosan szép, és a Golf-áramlat hatására, különleges klímával rendelkező Arran szigetéről származik. A sziget egyetlen lepárlója a 90-es évek közepén kezdte meg működését, és mára megtalálta saját útját és stílusát. A jövőre nagykorúvá váló Arran, - jellegzetes, citrusosan gyümölcsös, vaníliás, enyhén tengeri aromáival - elfoglalta helyét a skót single malt palettán. Ez az alapkarakter találkozott közvetve a Tokaji aszúborral, egy hordó dongáin keresztül. Az eredményt bárki megkóstolhatja, de felhívjuk minden érdeklődő figyelmét, hogy érdemes minél hamarabb rendelni, különben előfordulhat, hogy az ember lemarad róla!