Skót pub, étterem és ajándék
  • English
  • Magyar

Connemara Irish Single Malt (40%)

 
Képek a termékről: 
Utóíz: 
Lecsengése hosszú és csípős, mézzel, valamint tőzegfüsttel elegyítve
Illat: 
Füstős és tőzeges, friss virágok és mézes édeskés illat érzetével
Íz: 
Telt, sima, a maláta és a tőzeg érzete dominál benne, a füstős ízét a méz édessége teszi teljessé,
Lepárló: 
Cooley
Alkoholfok: 
40%
Űrtartalom: 
0,7

A legtöbb ír whiskyt háromszor párolják le. Hagyományosan a kisüsti lepárlást alkalmazták, de a modern időkben a kevert whisky-khez (blended) gyártott gabonawhisky-ket (grain) lepárlótornyot alkalmazó folyamatos lepárlással készítik. A törvény szerint az ír whiskyt Írországban kell készíteni és legalább három évig fahordóban kell érlelni, bár általában az érlelés ennél három-négyszer hosszabb ideig tart. A legtöbb esetben a malátát nem tőzegfüsttel szárítják, de a fő kivétel a Connemara Peated Single Malt Irish Whiskey.