Skót pub, étterem és ajándék
  • English
  • Magyar

Highland Park 12 éves (40%)

 
Képek a termékről: 
Utóíz: 
Lecsengése igazán meghatározó, füstösség és forróság jellemzi.
Illat: 
Krémes édeskés illatában a hanga méz lágy karaktere fedezhető fel, mely mellett kifinomult tőzegfüst is helyet kap.
Íz: 
Testes, maltos krémességében az édeskés karakterek mellett a kifogástalan füstös jegyzetek is gazdagon kibontakozhatnak. Gyümölcsösségében az alma, körte és az ananász dominál.
Lepárló: 
Highland Park Whisky Distillery
Alkoholfok: 
40%
Űrtartalom: 
0,7

Az Orkney szigetcsoport 70 kis szigetből áll, a skót szárazföldön lévő Saithnesstől kb. 16 kilométerre északra található. A Highland Park, Skócia legészakibb lepárlója, a szigetvilág középpontjában, Kirkwallban épült meg. A kitűnő elhelyezkedésnek köszönhetően a sós tengeri levegő és a sziget sajátos földtani helyzete hozzájárul a Highland Parkban készülő whiskyk gazdag karakteréhez. A lepárlót a 18. század végén, 1789-ben alapította meg David Robertson. A gyártás 1826-ban indult be, de miután James Borwick megörökölte a helyet lelassult a termelés. James ugyanis pap volt, és úgy gondolta, hogy a whisky ellentmond a hivatásával. Néhány évvel később, 1876-ban Stuart és Mackay beavatkozásának köszönhetően rohamosan megnőtt az ital exportálása, és ezt követően fokozatosan emelkedett a termelés is.