Skót pub, étterem és ajándék
  • English
  • Magyar

Highland Park "Svein"

 
Képek a termékről: 
Utóíz: 
Hosszas lecsengésében tölgyes jegyzetei mellett édes ízhatás és fűszeres, borsos jelleg dominál.
Illat: 
Rendkívül könnyed, enyhén fűszeres aromavilág jellemzi. Friss illatában a narancshéj egyedülálló olajai mellett a cassia-kéreg fűszeressége is megmutatkozik. Fűszerességét ananászos, pirosribizlis gyümölcsössége egészíti ki.
Íz: 
Kellemesen lágy, enyhén krémes, friss zamat jellemzi. Ízében vaníliás fűszeresség és enyhe füstösség uralkodik, melyet a créme brulée karakteres édessége övez.
Lepárló: 
Highland Park Whisky Distillery
Alkoholfok: 
40%
Űrtartalom: 
0,7

A Highland Park Whisky gyárat 1798-ban alapították Skócia legészakabban fekvő területén, Orkney szigetén. A sziget viking hagyományai , az orcadian életérzés, az erős norvég kötődés már szinte egyeduralkodó a whisky reklámstratégiájában. A széria első 3 palackozása a Svein , Eiren és a Harald elnevezésű whiskyket foglalja magában. (A második széria a Sigurd, Ragnald, Thorfinn trió). Ez a kollekció arra épül, hogy az amerikai és európai tölgyhordók arányát váltogatva mutassa be a ház minőségi alap párlatát és az érlelés eredményeit . A Sven nevű whisky főleg amerikai tölgy dominált érlelés, míg a Harald például 50:50 -es mix. A cimkén Svein neve mellett egy ivókürt, Eirinnél egy harci balta, míg Haraldnál egy pajzs szimbolizálja a viking harcosok jellemét.