Skót pub, étterem és ajándék
  • English
  • Magyar

Jur Diurach's Own 16 éves (40%)

 
Képek a termékről: 
Utóíz: 
A tengeri szél sóssága és néha a maláta is kiérződik
Illat: 
Csokoládé,narancs és szegfűszeg és fűszerek
Íz: 
Belekortyolva először az intenzív étcsokoládé jelentkezik, ami aztán végig meg is marad, ami naranccsal, élesztővel, szegfűszeggel és fahéjjal egészül ki, talán egy kicsi mazsolát vagy málnalekvárt lehet felfedezni végül.
Lepárló: 
Isle of Jura Whisky Distillery
Alkoholfok: 
40%
Űrtartalom: 
0,7

A Diurach skócia ősi nyelvén jurait jelent, olyan embert, aki a szigetről való. E kétszáznál is kevesebb lélek igen csak hasonló ízléssel lehet megáldva, ha egy ilyen karakteres, könnyű ivásúnak nem mondható párlat kapta a Juraiak Sajátja nevet.

A literes kiszerelésű, asszonyosan gömbölyded palackban élénk, erőteljes vörösréz színben pompázik a Diurachs’ Own, pohárba töltve pedig hihetetlen vöröses narancssárgába vált.

Testes, erőteljes ital, vastag olajos csíkokat húz a pohár falán. Komplexitásán érezni a 18 éves érlelést, de egészen máshogy, mint mondjuk egy nemes, elegáns Glenfiddich esetében. A Diurachs’ Own inkább házias, falusi remekműnek számít. Nem lesz általános kedvenc hangsúlyos karaktere miatt, de nem mindennapi élményeket ad az arra fogékonyaknak. Ennyi csokoládé egy whiskyben? Ez nem semmi ám! Rafinált ünnepi süteményre hasonlít. A csokoládé, a narancs és a szegfűszeg miatt kifejezetten karácsonyi italnak való.